WOOSTER GROUP THEATER

Theater

Brooklyn, NY

2002

The feasibility study explores the potential for a new theater for The Wooster Group and St. Ann’s on a corner site in Brooklyn. The black box theater is placed at the southern portion of the site and the lobby/bar at the northern. Due to vibration caused by adjacent subways, the theater is elevated to +4’-0” above grade thus avoiding direct contact with subterranean perimeter walls. The lobby/bar is a large open social space that doubles as the loading dock. The lobby is a partially ramped plane connecting street level to the elevated theater. The east facade of the building is a wall of large operable industrial doors that can be raised to make the theater and lobby permeable to the street. The mutable nature of the architecture allows the building to transform from an active extension of the street into a state of the art, light and sound controlled theater focused inwards.

More projects:

×